0%
Filter op
ZaaienPlantenSnoeienOogsten

Maart

April

Snoeien

Mei

Snoeien

Juni

Juli

Snoeien

Augustus

Snoeien
Mijn eigen kalender beheren
De eetbare tuin leeft 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Elke maand valt er wat te beleven...
Wie kweekt dit gewas?
De moestuinkalender
Uitleg bij de icoontjes van de moestuinkalender
legenda aanbevolen gewassen
Kweken/telen in een verwarmde kas of binnenshuis (op de vensterbank)
Kweken/telen in een broeibak, een plastic stolp of koude kas
Kweken/telen in de vollegrond
Om je snel een eenvoudig te laten zien wanneer je welk gewas op welke manier kunt telen of kweken, heeft Avontuur der Smaken de moestuinkalender ontwikkeld.
Je kunt via de navigatiepijltjes links en rechts van de gewas-titel, door de maanden heen lopen. Per maand zie je een kolom zaaien, planten en oogsten. Met de verticale pijltjes kun je door de kolom heen navigeren. Klik op zo'n pijltje en er verschijnen meer gewassen.

Natuurlijk is het ook handig om te weten wanneer je een bepaalde actie voor een bepaald gewas moet ondernemen, zoals 'wanneer moet je tomaten zaaien?'. Daarom is de kalender uitgerust met een extra zoekveld.
Selecteer een activiteit waarop je wilt zoeken (zaaien, planten of oogsten). Type vervolgens in het 'Zoek op eetbaar gewas' invulveldje je gewenste gewas in. Resultaten verschijnen direct onder dit veldje.
Klik op een resultaat en de kalender zal je naar het moment leiden waarop je dit gewas kunt zaaien/planten/oogsten.

Heb je al gewassen aan je kalender toegevoegd, dan kun je door de schakelaar 'Alleen mijn gewassen' (zie zoekveld) aan te zetten, eenvoudig jouw eigen gewassen zien.

Wil je een gewas toevoegen, klik dan op een gewas en volg de informatie. Ook zie je dan onder de kalender een veld verschijnen waarin andere deelnemers die ook dit gewas kweken worden getoond.
Webdesign & ConceptingLemonstart
Start →